ביות מלא, ביות חלקי או אפס הפרדה ביות מלא, ביות חלקי או אפס הפרדה

הכל על ביות מלא, ביות חלקי או אפס הפרדה

מזל טוב, את בהריון והגעת לשלב חיפוש בית יולדות ללדת. פתאום מושגים כמו ביות מלא, לידה טבעית ואפס הפרדה הופכים להיות חלק מהשיקולים שלך בבחירת בית יולדות. הריון ולידה הם שלב קסום, אבל כזה המחייב אותך להכיר מושגים חדשים ולהחליט מה נכון לך משלב הלידה ועד היציאה מבית החולים.

בשנים האחרונות ניתן למצוא בחלק מבתי החולים מלוניות המאפשרות לאמא להגיע לחדר מרווח יותר ונעים לאחר הלידה ולהיות שם עם התינוק. בתוך בית החולים ניתן להשאיר את התינוק בתינוקייה בה הוא נמצא בהשגחה 24/7 בהשגחת צוות אחיות ולהגיע אליו בשעות קבועות להנקה או האכלה. במקביל החלו בשנים האחרונות להנהיג אפס הפרדה, לנשים שילדו ורוצות להיות עם התינוק כל הזמן.

מה זה "ביות"– בואו נכיר קצת מושגים?

כדי להבין אם ביות מלא מתאים לך לאחר לידה והאם את רוצה אפס הפרדה מהתינוק או שאת מעדיפה שלא, כדאי להכיר את המושגים ולהבין מה היתרונות של כל אפשרות.

ביות- או בשמו המוכר גם Rooming In  פירושו שהות משותפת של האם, היולדת הטרייה, ושל התינוק בזמן האשפוז בבית החולים. השהות יכולה להיות מלאה כל הזמן או לאפשר לך להשאיר את התינוק כשאת רוצה להתקלח או לאכול. ברוב המקרים ההעדפה היא לשהות מלאה עם התינוק.

מושגים נוספים שכדאי להכיר:

ביות חלקי – היולדת נמצאת עם התינוק בשעות מוגדרות המשתנות בין כל בית חולים, ברוב המקרים התינוק יישאר בלילה בתינוקייה וכך גם בשעות האוכל של האמא.

ביות מלא – האם והתינוק שוהים ביחד במשך כל שעות היממה גם בלילה והתינוק נלקח רק למתן חיסונים או בדיקות או בשעות שהאמא רוצה לנוח.

אפס הפרדה – בחלק מבתי החולים מאפשרים שהות משותפת ורציפה של ההורים עם התינוק עד לשחרור הביתה. כמובן שאפס הפרדה מחייב שאת תרגישי טוב לאחר הלידה ותוכלי לטפל בתינוק במשך כל הזמן.

איך יודעים מה מקובל בבית החולים שאת רוצה ללדת בו?

בשלב בו את עושה קורס הכנה ללידה או מתכננת לבחור את בית החולים בו תרצי ללדת, אנחנו בטוחים שתעשי גם סיור מקדים או לפחות תבררי דרך חברות. זה השלב לברר לגבי שיטות הביות הקיימות בבית החולים . היום ניתן גם לבדוק באתרים של בתי החולים מה המדיניות והאם היא מתאימה לך או לפחות מתאימה לך.

יתרונות באפס הפרדה:

  • אפס הפרדה הא למעשה המצב הקיים בבית. ההורים מטפלים בתינוק כל הזמן ודואגים לו. בבית החולים ניתן להתאמן על הפעילויות שתעשי בכל מקרה בבית ולצבור ביטחון אם מדובר בתינוק ראשון.

  • חיזוק הקשר ראשוני בין האם והתינוק מתרחש כל הזמן וממשיך לאחר הלידה. התינוק יכול להיות עטוף בחיבוקים כבר אחרי הלידה ולא להיות מטופל בתינוקייה עם עוד תינוקות. מחקרים מראים כי חיבוקים ומגע של עור לעור משפר התחושה ש האמא ושל התינוק.

  • קל יותר להניק למי שרוצה להניק- אפס הפרדה עוזרת להנקה מוצלחת.

  • מחקרים טוענים שאפס הפרדה עוזרת להחלמה מהירה יותר ליולדת והקטנת הסיכון לדיכאון אחרי לידה.

איך מבקשים אפס הפרדה?

אם החלטת שאפס הפרדה או ביות מתאים לך ואת רוצה לנסות אפשר לבקש בבית החולים. מדובר באופציה הקיימת בבתי החולים, אבל לא תמיד יש מספיק חדרים לביות מלא או אפס הפרדה, ולפעמים צריך לעדכן לפני כן. מומלץ לכל אחת לברר בטרם הלידה מה הנוהל במקום בו היא מתכננת ללדת, ולהיערך בהתאם עם צריך טפסים או בקשות מיוחדות.

בכל מקרה חשוב שתקשיבי לגופך ותבחרי מה שמתאים לך וגם אם החלטת על אפס הפרדה אבל הלידה הייתה קשה לך, חשבי שוב מה מתאים לך ופעלי לפי זה.

לידה קלה

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת