מתכונים לארוחות ערב מזינות מתכונים לארוחות ערב מזינות

ארוחת ערב לילדים: מתכונים לארוחה בריאה

ארוחת ערב עם פעוטות הופכת הרבה פעמים למשימה לא פשוטה. הורים מחפשים מתכונים טעימים לחיך הצעיר ועדין בריאים ומזינים. במקביל חשוב לכולם שהארוחה תהיה משביעה כך שהפעוט לא יתעורר באמצע הלילה רעב

תרצה שני דיאטנית קלינית מומחית לילדים מסבירה שארוחות ערב הן חושבות כיוון שהם כמעט הזמן היחידי בו ניתן לערוך ארוחה משפחתית : "החל מגיל שנה הפעוט אמור להצטרף לארוחה משפחתית. זוהי הזדמנות שבה הוא רואה ולומד מהוריו איך לאכול ליד שולחן והוא נחשף למגוון מזונות רחב המאפשר לו התנסות במגוון מרקמים וטעמים שאינו פוגש במהלך היום. במקביל הוא חווה אינטראקציה משפחתית חברתית שהינה חלק חשוב להתפתחות".

הורים רבים מתלבטים בין ארוחת ערב משפחתית לבקבוק דייסה שאולי ימנע התעוררות של הילד בלילה ויבטיח שינה רצופה. תרצה שני מסבירה: "כדי למנוע התעוררות מרעב במהלך הלילה חשוב לתת לפעוט ארוחת ערב לילדים שהיא משביעה המכילה מקור חלבון כביצה, לביבה, פשטידה, קטניות או גבינה. מקור לפחמימות לרוב בתור לחם, מאפה אחר או אורז ופסטה. מקור לשומנים מטחינה או אבוקדו וכמובן ירקות טריים כסלט קטן. ישנם פעוטים רבים שממשיכים לבקש בקבוק תמ"ל או הנקה לפני השינה עד לשלב שבו ארוחת הערב משביעה אותם ואין להם צורך בתוספת ארוחה זו".

מתכונים לארוחות מהירות וטעימות לילדים אבל גם להורים

ממליצים לכם לנסות

לזניה למתחילים:

מצרכים

  • סיר

  • תבנית פיירקס

  • חצי קילו  בשר בקר טחון או בשר בקר עם הודו .

  • עגבניות מרוסקות 6-7

  • קופסא אחת של רסק עגבניות

  • בצל גדול קצוץ

  • שום – 2-3  שיניים תלוי בטעמכם.

  • תבלינים

  • סוכר

  • בזיליקום

  • שמן זית

  • 9 יח' עלים של פסטה ללזניה

·

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הבצל.

  • בסיר שמים בו מעט שמן זית מטגנים את הבצל כך שיזהיב.

  • מוסיפים את השום לסיר עם הבצל למספר שניות ומערבבים.

  • מוסיפים את הבשר לסיר עם הבצל והשום ומטגנים כמה דקות תוך בחישה מתמדת כדי כך שיהפוך לפירורים

  • מגרדים עגבניות או אם קניתם פחית מרוסקות ומוסיפים אותם יחד עם קופסת רסק העגבניות לסיר הבשר.

  • מוסיפים חצי כוס מים ותבלינים לפי הטעם – מלח, פלפל, יש שאוהבים אורגנו, בזיליקום.

  • תמיד בבישול עם עגבניות צריך להוסיף מעט סוכר.

  • מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.

  • לוקחים את התבנית פיירקס ומניחים עליה עלי לזניה – עליה את הבשר/רוטב, כך יוצרים שלוש שכבות.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. כ- 40דקות.

מרק עדשים:

המצרכים:

  • בצל גדול

  • 2 כוסות עדשים שטופים ומסוננים

  • 2 שיני שום

  • 2 גזרים

  • חצי שורש סלרי חתוך לקוביות

  • תפוח אדמה גדול

  • 5 עגבניות טריות מרוסקות או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

  • אבקת מרק עוף (לא חובה)

  • פטרוזיליה

  • מלח פלפל וכמון.

אופן ההכנה:

• שוטפים  מסננים את העדשים – בשלב הזה הילדים ייהנו לעזור לכם לשטוף את העדשים במסננת.
• מרסקים עגבניות,  תלוי בגיל ילדכם, ריסוק עגבניות יכול להיות פעילות ממש מהנה עבור הילדים, רק בזהירות כמובן. אפשר גם להשתמש בחבילת עגבניות מרוסקות.
• קוצצים את הבצל , השום , השורש סלרי והגזר
• חותכים את התפוח אדמה והגזר לקוביות קטנות.
• מטגנים את הבצל, השום, השורש החתוך והגזר במעט שמן זית , כשהכול מזהיב מוסיפים את העדשים ,עגבניות מרוסקות ,תפוחי האדמה הפטרוזיליה ומלאים מים בגובה העדשים – כך שיכסו את כל התבשיל ירקות.
• כשהמרק רותח מוסיפים מלח , פלפל, אבקת המרק  וכמון.

לביבות

מצרכים:
4 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
ביצה
שן שום
חצי כפית מלח, מעט פלפל
רבע כוס מים
שמן לטיגון.

אופן ההכנה 

  • מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים ומעבירים לסיר עם מים, על האש שיתרכך.

  • מעבירים את תפוחי האדמה הרכים לקערה ונותנים לילדים למעוך

  • מוסיפים קמח שום מלח פלפל וכמובן ביתה

  • צרו לביבות וטגנו במחבת עם שמן

שקשוקה

מצרכים:

  • עגבנייה גדולה או שתיים

  • בצל

  • שום

  • רסק

  • 2 ביצים

  • שמן זית

  • מים

  • מחבת קצת עמוק

אופן ההכנה:

  • קוצצים בצל ושום

  • מניחים במחבת עם שמן זית, מחכים שיזהיב.

  • קוצצים את העגבניות ומוסיפים למחבת.

  • מערבבים מעט מים עם רסק ומוסיפים למחבת.

  • כעת שהכול במחבת מבשלים על אש קטנה עד שהמרקם נעשה אחיד וקצת כתום על התערובת פותחים ביצים. חשוב לשמור על החלמון שלם, אפשר את החלבון קצת לערבב על העגבניות

  • מבשלים עד שהחלמון עשוי

  • כמובן, מומלץ לחתוך חלה טרייה בצד וללמד את הקטנים את תרבות הטבילה.

פשטידת תרד

  • מצרכים

  •  תרד

  •  מחבת או סיר

  •  בצל

  •  שום

  •  חמאה

  •  גבינה צהובה

  •  גבינה בולגרית

  •  2 ביצים

  •  מלח, פלפל

  •   אגוז מוסקט

אופן ההכנה

במחבת עמוק או סיר לא גדול, חממו בו חמאה
• קצצו בצל אחד ושני שיני שום, זרקו למחבת, כעת הוסיפו תרד משקית (יש לקנות היום עלים שטופים מוכנים, טריים), מבשלים במחבת לפחות רבע שעה.
• לפני שמוסיפים גבינות   וטוחנים, כדי לסנן נוזלים שיצאו מהתרד.
• הוסיפו גבינה בולגרית (50 גרם) גבינה צהובה מגורדת (אין יותר טעים מקשקבל…)
• 2 ביצים, מלח , פלפל, אגוז מוסקט.

כעת הפעילו את הבלדר, צרו מרקם אחיד והעבירו לתבנית אפייה.

מכניסים לתנור עד שמשחים

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת