האגיס
תחתונים חד פעמיים לנוחות ולספיגה מירבית לאחר הלידה. להזמנה הקליקו
מערכת האגיס

שבועות – חג מתן סידן וחלבון לפעוטות

חג השבועות מתקרב ואיתו חיפוש אחרי מתכוני חלב וגבינה טעימים. לעומת חגים אחרים שבועות מותאם לילדים וגם לקטנטנים, שיכולים להשתלב בארוחת החג בקלות

שבועות הוא חג עשיר במאכלים ומנהגים. הוא נקרא גם חג הקציר והביכורים כיוון שהוא נחוג בתקופה חקלאית מובהקת של איסוף הפירות והירקות. השילוב בין המנהגים החקלאים למנהג לאכול מאכלים חלביים, הוליד חג טעים ואהוב גם על ידי ילדים. מוצרי החלב הנצרכים בחג השבועות, עשירים בחלבונים, סידן, ויטמין B12 ומינרלים אחרים.

מדוע כל כך חשוב להקפיד שפעוטות יאכלו מוצרי חלב?

חלב ומוצריו עשירים בחלבון באיכות גבוהה, המתאים באופן מלא לצורכי גוף האדם. חלבון החלב נחשב כבעל זמינות ביולוגית גבוהה וחשוב במיוחד מעל גיל שנה לצורך גדילה תקינה (כדאי לציין כי עד גיל שנה התינוק ניזון מחלב אם או תחליף חלב לתינוקות). מוצרי חלב מהווים גם מקור עיקרי לאנרגיה זמינה הודות ללקטוז, סוכר החלב. הם נחשבים בתזונה המערבית כמקור עיקרי לסידן, בגלל כמות הסידן הגבוהה שהם מכילים וגם הודות ללקטוז ולוויטמין D המסייעים בספיגת הסידן.

מה היא הצריכה היומית המומלצת של חלב ומוצריו לפעוטות ?

פעוטות זקוקים ל-3 מנות חלביות לפחות (לדוגמא כוס חלב =250 סמ"ק , יוגורט ושלוש כפות גבינה)  אשר יספקו כ- 500 מ"ג סידן ליום.

בגיל הילדות העצם עוברת תהליכי בניה מה שמגדיל את חשיבות צריכת הסידן והחלבון בכמות מספקת על מנת למלא את המאגרים ולחזק את העצמות. סידן הינו מינרל בעל חשיבות מרובה. 99% מהסידן בגוף מאוחסן בעצמות ובשיניים ו1% נמצא בדם. לסידן תפקיד מפתח בשמירה על מסת העצם ועל שיניים בריאות.

ניתן לשלב את מוצרי החלב השונים בכל ארוחה בימים רגילים, כמאכל מלוח או כמאכל מתוק, כמנות עיקריות או קינוחים. מומלץ לבחור ולהרגיל את הפעוטות למוצרי חלב כגון גבינות 5% שומן, יוגורט 3% שומן.

טיפים לכבוד חג השבועות:

 

  • כדאי לאכול את ארוחת החג בשעה מוקדמת יחסית, בסביבות 18:30 על מנת שגם הילדים הקטנים יוכלו ליהנות מהארוחה
  • אל תשקיעו רק בתפריט – חשוב להתייחס גם לעיצוב – ערכו שולחן חגיגי  בקשו מהפעוט שיעזור להניח על השולחן מפה לבנה.
  • תנו לילדים לפזר פרחים על השולחן, זה מוסיף צבע ואווירה של טבע וגם תחושה שהם גדולים ועוזרים לכם!
  • הכינו כל מיני סלטים צבעוניים. חג השבועות מתאפיין בשפע של ירקות ופירות עסיסיים שמוסיפים הרבה צבע, ויטמינים וסיבים תזונתיים לשולחן ולצלחת. סלטים וחיתוך ירקות בצורה שונה היא דרך לעודד פעוטות וילדים לטעום ולנסות לאכול ירקות
  • הכינו ואכלו עם הילדים ירקות בצורות שונות, חתוכים, בסלט, בפשטידה, לעיטור ולקישוט
  • זה הזמן להניח על השולחן מיני גבינות מיוחדות או מאכלים מיוחדים שבימי חול לא רגילים לאכול אותם.
  • אפשר לעודד ילדים לעזור לכם להכין מאפים, כמובן תוך כדי השגחה מכלי חיתוך ומהתנור.
  • שבועות הוא של חג מאכלי החלב והגבינות, שילדים אוהבים, כגון פונדו גבינה, פיצה ביתית בלינצ'ס גבינה, עוגת גבינה וגלידה. כל המאכלים האלה מכילים סידן וחלבון .
  • אפשר לאפות את עוגת הגבינה עם שמן קנולה במקום חמאה או מרגרינה, רבע מהקמח יכול להיות מקמח מלא, גבינה 5% שומן תיתן טעם מצוין לעוגה.

שיהיה לכם חג שמח ,חג שכולו בריאות

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

כתבות קודמותכתבות נוספות
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z