איך גומלים ממוצץ איך גומלים ממוצץ

גמילה ממוצץ – המדריך המלא

אין ספק שהמוצץ הוא חברו הטוב של רוב הילדים ולמעשה גם עוזר לנו ההורים. קל להרגיע בעזרת מוצץ וילדים רבים מוצאים בו משהו מנחם ומרגיע. אבל ככל שהוא אביזר חיובי ונוח מה עושים כשהילד גדל ואתם כבר לא רוצים שהוא יסתובב עם המוצץ בפה? איך מצליחים לגמול מבלי לגרום ללחץ מיותר או לכעס אצל הילדים? ובכלל האם הגמילה ממוצץ צריכה להגיע מהילד או מההורה?

מתי מתחילים גמילה ממוצץ?

לפעמים הילד עצמו יחליט להיגמל ולוותר על המוצץ. זה יכול לקרות בעקבות לחץ בגן או בעקבות חברים שנגמלו ולפעמים כי כך הא מחליט. יש ילדים שלא יחליטו לבד ואז אתם ההורים תהיו אקטיביים יותר ותעודדו לגמול. חשוב לראות שהילד מדבר ומתקשר היטב וכמובן שהוא לא צעיר מדי.

רופאי השיניים ממליצים לגמול את הילדים בסביבות גיל 3 כדי למנוע בעיות במנשך, אבל גם ילדים שהשתמשו במוצץ מעבר לגיל 3 בדרך כלל לא הזדקקו לטיפול אורתודנטי בגלל המוצץ, אלא מסיבות אחרות. ההחלטה מתי לגמול היא שלכם ואנחנו רק נדגיש שמומחים ממליצים לא לגמול לפני מעברים ושינויים משמעותיים כמו הולדת אח חדש או מעבר דירה.

איך גומלים ממוצץ?

אם החלטתם לגמול את הילד ממוצץ כדאי להתחיל במספר שלבים. לפני הכל כדאי להתחיל בתקופה לפני הגמילה ולהגביל את שעות השימוש במוצץ וגם את המקום. מומלץ לצמצם את המקומות בהם הילד משתמש במוצץ עד שתוכלו להגיע לשעות הלילה בלבד.

כדאי להתחיל את התהליך בשלב שהפעוט יכול להקשיב לכם ולהבין. חשוב לגייס שיתוף פעולה ולהסביר את הגמילה בכך שהם גדולים עכשיו ולא זקוקים למוצץ. היכולת לתקשר חשובה מאד ואם אתם מרגישים שהילד מתקשה עדיין להבין אתכם, דחו את הגמילה קצת.

אחרי שבחרתם תזמון מוצלח חשבו האם התזמון מתאים גם לכם. האם אתם רגועים וזמינים לילד בימים הקרובים? דעו שאתם צריכים להיות חזקים באותו ערב ולעמוד בלחץ. אם אתם יודעים מראש שהבכי או הבקשות להחזרת המוצץ יהיו לכם קשים חשבו שוב אם אתם מוכנים לגמילה!

קצת לפני הגמילה ממוצץ חשוב לאמן את הילד להירגע גם בלי מוצץ. בכל פעם שהוא בוכה או כועס, עוד לפני הגמילה, נסו לעזור לו להירגע בלי להציע לו מוצץ.

בכל פעם שהוא מצליח להתמודד בלי מוצץ, שבחו אותו ועודדו אותו. חשוב שהוא ירגיש גדול וחזק ובעיקר יכול להתמודד!

אם נרכז את השלבים לגמילה ממוצץ כדאי לזכור:

  • לחכות עד שהילד בשל וניתן לנהל איתו דיראלוג.

  • התחילו בהגדרגה- בהתחלה הגבילו את השימוש ורק אז וותרו לגמרי

  • להיות עקביים והחלטיים- החלטתם לגמול זה הזמן לא לוותר ולעמוד מאחורי ההחלטה, כמובן שיש לעזור לילד אבל חשוב להיות החלטיים.

  • יצירתיות חשובה- נסו להיות יצירתיים במחשבה על הגמילה ועל מציאת תחליפים ואולי גם במחשבה איך להיפרד מהמוצץ (עץ מוצצים או בית למוצץ)

פיית המוצצים- אפשר לגייס את פיית המוצצים לתהליך ולהבטיח ממנה מתנה הקטנה אחרי שהילד יצליח להיגמל מהמוצץ. שימוש במתנות קטנות בדרך כלל עוזר להניע תהליך ומעודד את הילד כשקצת קשה

עץ המוצצים- בערים מסוימות צצו להם עצי מוצצים, מקום בו ילדים יכולים לקשור את המוצץ שלהם. בדקו אם בעיר שלכם ישנו עץ מוצצים ואם לא אולי כדאי להחליט על אחד כזה שישמש את כל הילדים שרוצים להיגמל.

מסיבת גמילה למוצץ: אפשר לערות מסיבה לכך שגדלנו ולא זקוקים יותר למוצץ.

שמירה של המוצץ לאח חדש: אם יש אח תינוק או חבר קטן או בן משפחה, ניתן להעביר לו את המוצץ.

ספרים שיכולים לעזור- חפשו לילד ספרים שיכולים לעזור בתהליך ומדברים על הגמילה עצמה, אם לא מצאתם זה השמן לכתוב ספר משפכם על גמילה ממוצץ עם הילד

אחרי הגמילה ממוצץ

יתכן שהימים אחרי הגמילה ממוצץ הילד יהיה פחות רגוע ואולי רוטן יותר ומתקשה להירגע. חשוב להיות סבלניים ולעזור לו למצוא דרכים אחרות להירגע ובעיקר להבין שהקושי יעלם לאחר כמה ימים.

בהצלחה!

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת