האגיס
תחתונים חד פעמיים לנוחות ולספיגה מירבית לאחר הלידה. להזמנה הקליקו
מערכת האגיס

מתכון לעוגת שוקולד ליום הולדת

אין חגיגה בלי עוגה. אז קבלו 3 מתכונים מנצחים לעוגות שוקולד ליום הולדת, עוגות קלות להכנה ואפילו הצעות לקישוט

עוגת יום הולדת עם נרות בכיתוב יום הולדת שמח

אחת המיומנויות החשובות מהרגע שהפכנו להורים זה לדעת להכין עוגות שוקולד. עוגות שוקולד אהובות על רוב הילדים וכנראה שאותן תכינו לימי הולדת, פעילויות בגן וסתם כשמגיעים אורחים. פנינו לשלוש בלוגריות אוכל שהמליצו לנו על המתכון המנצח שלהם. הדרישות היו- מתכון קל, מהיר וכזה שגם מבוגרים יאהבו לאכול.

 

עוגת שוקולד של אורלי כהן מהבלוג חמים וטעים

חומרים לעוגה בתבנית עולה 26:

200 מ"ל שמן קנולה
3 ביצים מידה L
400 מ"ל יוגורט עיזים
300  גרם סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
80 גרם קקאו
200 גרם קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ׳יפס / פטל שחור / אגוזים קצוצים וכדומה.

עוגת שוקולד של אורלי כהן מהבלוג חמים וטעים

עוגת שוקולד של אורלי כהן מהבלוג חמים וטעים

לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה (ניתן להמיר בשמנת לבישול(
250 גרם שוקולד מריר קצוץ (או חלב, או לבן, או שילוב שלהם(

לקישוט (לא חובה): שקדים קלויים, קצפת, קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
העוגה
מחממים תנור ל-170 מעלות (אפשר גם טורבו)
לעוגה הזו לא צריך מיקסר! הכל ידני ב-2 קערות.
בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, יוגורט, סוכר, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.

בקערה נפרדת מערבבים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומאחדים עם תכולת הקערה השניה.
מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת, מרופדת הנייר אפיה, ומפזרים מעל את השוקולד צ’יפס (או הפטל הקצוץ)

אופים את העוגה במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים כעשר דקות, ובינתיים מכינים את הציפוי.

עוגת שוקולד של אורלי כהן מהבלוג חמים וטעים

עוגת שוקולד עם ציפוי וקישוטים של אורלי כהן מהבלוג חמים וטעים

ציפוי שוקולד
בסיר קטן מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט. גם בצדדים! איזה ברק מדהים יש לו. מסנוור את המצלמה

עוגת שוקולד מהירה של שרית פליין מהבלוג דברים שרציתי לומר

החומרים:

1 כוס שמן קנולה

1/2 1כוס סוכר חום

4 ביצים

1כוס חלב

2.5 כוסות קמח תופח

3 כפות שוקולית

חופן פצפוצי שוקולד.

עוגת שוקולד מהירה של שרית פליין מהבלוג דברים שרציתי לומר

עוגת שוקולד מהירה של שרית פליין מהבלוג דברים שרציתי לומר

אופן ההכנה:

בוחשים את כל החומרים לפי הסדר שכתוב כאן במיקסר או ביד

יוצקים את התערובת לתבנית  משומנת בגודל 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות.

עוגת השוקולד של יונית צוקרמן מהבלוג מעורב

חומרים לעוגה:

 2.5 כוסות קמח קונדיטור

שקית סוכר וניל

2  כוסות סוכר

3/4  כוס שמן

כוס מיץ תפוזים –פרווה או שמנת מתוקה גרסת חלבי.

חצי כוס  קקאו.

כף גדושה של שוקלית

 4 בצים.

כוס מים רותחים

סירופ:

כוס מים רותחים

2 כפות נס קפה

ציפוי :

שמנת מתוקה או צמחית לעוגת שוקולד פרווה

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד לבן א שוקולד פרווה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר נשים את כל המרכיבים למעט כוס המים הרותחים. נערבב טוב עד העלמות הגושים. בדפנות המיקסר ולוודא שהכל התערבב ולתת פולס קטן נוסף של ערבוב ואז להוסיף את המים הרותחים.

לערבב חצי דקה ולהעביר לתבנית אפיה משומנת היטב בגודל 26.רצוי מתפרקת.

לאפות בחום של 170 מעלות כחצי שעה ארבעים דק.

כשהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק לתוכה את הסירופ שמורכב מכוס מים רותחים ושתי כפות נס קפה. נא להקפיד על פיזור נכון של נוזלים. לקרר את העוגה ולצפות בגנאש.

עוגת השוקולד של יונית צוקרמן מהבלוג מעורב

עוגת השוקולד של יונית צוקרמן מהבלוג מעורב

הכנת גאנש: המסה במיקרו של השוקולד במשך 2 דקות הוספת השמנת המתוקה, ערבוב טוב ועוד 30 שניות במיקרו וערבוב אחרון.

קישוט:

אפשר לפזר למעלה  סוכריות , קוקוס קלוי ,קוקוס לבן ואז זו עוגת שוקולד שגרתית.

ואפשר לשדרוג צורת העכביש

אנחנו הולכים להכין את הגנאש לצורך כך אנחנו מחממים במיקרו את שוקולד המריר במשך 2 דקות אח"כ מוסיפים את השמנת מערבבים ומכניסים שוב למיקרו ל 30 שניות נוספות ערבוב אחרון וטוב ויש לנו גנאש מעולה.

את הגנאש שופכים על העוגה ומתחילים עם ספטולה ליישר את פני העוגה. היישור גורם אוטומטית  לגנאש לעטוף את העוגה. אח"כ עם הספטולה אנחנו מיישרים את הציפוי ומשלימים חסרים.

אחרי שיישרנו את העודפים שנזלו אנחנו מנגבים עם נייר מטבח. את העודף. זה קצת לכלוך אבל זה משתלם. יש לכם עוגה שלא הייתה מביישת אף קונדיטוריה ובשליש מחיר !!אחרי הניקוי ממיסים שוקולד לבן. לוקחים שקית זילוף, חותכים במספרים ועושים ספירלה של מעגלים

עוגת השוקולד של יונית צוקרמן מהבלוג מעורב

עוגת השוקולד של יונית צוקרמן מהבלוג מעורב – שלב העיצוב

לוקחים קיסם ומחלקים את העוגה ממרכז נקודת ההתחלה של הספירלה ועד לנקודת המעגל הקיצוני. אח"כ עושים את הפעולה הפוך.

כתבות קודמותכתבות נוספות
נושאים הקשורים לכתבה
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z