האגיס
תחתונים חד פעמיים לנוחות ולספיגה מירבית לאחר הלידה. להזמנה הקליקו
שיר בהר

במקום אזני המן- רעשנים אכילים

מתכון פורימי מיוחד וטעים

עגיות מחופשות לרעשינים של פורים. עוגיות בשני צבעים

במקום אזני המן- רעשנים אכילים – פעילות אפיה לילדים, גם לקטנים ובעיקר פעילות טעימה. מוזמנים לקרוא להם למטבח, להפשיל שרוולים והתחיל לאפות. המתכון קליל והתוצאה מקסימה

עוגיות רעשנים

מצרכים לבצק לבן:

100  גרם חמאה. יש להמיס במיקרוגל כ-20-30 שניות, רק עד שיתרכך מעט.

חצי כוס סוכר

 2 כפות חלב

 1 וחצי כוסות קמח

מצרכים לבצק חום:

100  גרם חמאה, גם אותה להמיס במיקרוגל כ-20-30 שניות, רק עד שתתרכך מעט

 1/2 כוס סוכר

2  כפות חלב

 1 וחצי כוסות קמח

 2 כפות קקאו

כלים:

 12 – 14 שיפודי עץ – משרים בקערה עם מים לפחות 10 דקות לפני השימוש

חותכני עוגיות קטנים בצורות שונות.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בקערה אחת את החומרים של הבצק הלבן ולשים בידיים לבצק אחיד. בקערה שנייה שמים את החומרים של הבצק החום ולשים בידיים לבצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים במערוך כל בצק בנפרד לעובי של 1 ס”מ . חשוב  שהבצק יהיה עבה, כדי שאפשר יהיה לנעוץ את השיפוד.

חותכים את שולי הבצק לצורה של מלבן גדול.

מסמנים על הבצק בצורת המלבן, מלבנים קטנים (בין 6 ל-8).

בעזרת החותכנים, קורצים צורה בצד ימין של הבצק, באמצע (משאירים מעט שולים, כדי שהבצק לא יקרע). אם קורצים צורות שונות, מוודאים לקרוץ אותה כמות מכל צורה מהבצק הלבן ומהבצק החום.

בעזרת החותכנים, קורצים צורה בצד ימין של הבצק

בעזרת החותכנים, קורצים צורה בצד ימין של הבצק

מוציאים את הצורות שקרצתם ומחליפים בין הבצקים. שמים לב/פרפר/כוכב לבן בתוך הבצק החום ולהפך. אפשר להסתכל בתמונה. משאריות הבצק אפשר להכין עוד מלבני בצק, או ליצור צורות שונות לעוגיות רגילות.

נועצים בזהירות שיפוד לתוך כל עוגייה ב-1/3 הימני של המלבן- ידית הרעשן.

נועצים בזהירות שיפוד לתוך כל עוגייה

נועצים בזהירות שיפוד לתוך כל עוגייה

מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ 15 דקות בחום בינוני ואז ניתן לקשט.

אופים כ 15 דקות בחום בינוני

אופים כ 15 דקות בחום בינוני

פורים שמח!

כתבות קודמותכתבות נוספות
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z