האגיס
אפרת לוי

מתכון קסום לעוגת תפוחים עם שוקולד

מי אמר שחייבים דבש אפשר גם עוגת שוקולד ותפוחים נימוחה ומתוקה

אפרת לוי

אין דבר דומה לריח המשכר העוטף את הבית בזמן שנאפית בו עוגת תפוחים. כמו אד מכושף שעולה מהתנור ומגיע לכל פינה ופינה. אני אוהבת עוגות תפוחים. אבל האהבה הגדולה שלי היא, איך לא, שוקולד. רצוי מריר. יש לי יום הולדת בראש השנה, והשנה אפיתי לעצמי עוגת יום הולדת חגיגית, עם ניחוח של תפוח והמון שוקולד רך בפנים. אושר צרוף.

המצרכים:

  • שלוש ביצים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס שמן
  • שני תפוחים ירוקים גדולים, רצוי חמצמצים ככל האפשר
  • גביע שמנת חמוצה
  • שתי כוסות קמח תופח
  • כף קינמון
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ+כף קמח רגיל
  • מעו חמאה וסוכר לשימון התבנית

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 26 בחמאה מומסת וסוכר.

קולפים את התפוחים הירוקים, וחותכים אותם לקוביות בגודל של ס"מ על ס"מ. מערבבים אותם בקערה גדולה עם כף קינמון וחצי כוס סוכר חום. מניחים את הקערה בצד עד לסיום הכנת הבלילה.

בקערת המיקסר מערבלים שלוש ביצים עם חצי כוס סוכר לבן וכפית תמצית וניל איכותית. מוסיפים חצי כוס שמן, גביע שמנת חמוצה ושתי כוסות קמח תופח. מעבדים רק עד שהבלילה אחידה. נמנעים מעיבוד יתר על המידה.

קוצצים בזהירות את השוקולד המריר בסכין חד, לחתיכות קטנות. מערבבים עם כף קמח עד שהשוקולד מצופה לחלוטין, כדי שלא ישקע לתחתית.

שופכים את הבלילה לקערה שבה מונחים תפוחי העץ, שהגירו בינתיים עסיס מתוק, ומערבבים בעדינות בכף עץ. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים פעם-פעמיים, רק עד שהשוקולד נטמע. עדינות היא שם המשחק.

 מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, ואופים בחום של 170 מעלות כחמישים דקות. משגיחים שהעוגה תזהיב, אך לא תישרף. אם היא מזהיבה אך טרם נאפתה מבפנים, מכסים בעדינות בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שקיסם היוצא מתוך העוגה ייצא נקי מפירורים.

מוציאים את העוגה להצטנן בחוץ, ומפזרים עליה אבקת סוכר.

העוגה נשמרת בחוץ יומיים, ואז בבקשה להכניסה למקרר, אם יישאר ממנה פירור שטרם נטרף. אין בה אגוזים והיא רכה וחביבה גם על פעוטות. שנה נהדרת לכל העם הנפלא הזה.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי, אפיפית, ולהיות חלק מקהילה שיתופית ושמחה, לעקוב אחר המשימות היומיות לתחזוקת הבית ולסדר כולל בחיים האישיים, ולחלוק מתכונים טעימים.

כתבות קודמותכתבות נוספות
נושאים הקשורים לכתבה
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z