האגיס
שיר בהר

במטבח עם הקטנטנים: כדורי שוקולד

קבלו את הגרסה הכשרה לפסח ואת הגרסה לשאר ימות השנה. תוכלו להכין בקלות יחד עם הקטנים

מחפשים דרך להפטר מהחמץ ומכל שאריות העוגות והעוגיות שיש לכם בבית? מה דעתכם לנצל את התירוץ הזה לבילוי במטבח עם הקטנטנים? הם בטוח ישמחו ל"שחק" עם בצק ועם שוקולד ואתם תוכלו להפתיע את האורחים בערב החג עם כדורי שוקולד מעשה ידם של הקטנים. ההכנה ממש קלה ומתאימה לילדים מגיל שנה.

מכינים את התערובת מראש, מכניסים למקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת ומתקשה ומזמינים את הקטנטנים לגלגל כדורים בין כפות הידיים.

כדורי שוקולד

מצרכים:

לגרסה הלא כשרה לפסח: שאריות של עוגיות / עוגות / ופלים או 2 חבילות פתי-בר

לגרסה הכשרה לפסח: 2 חבילות עוגיות יין

1 כוס חלב

50 גרם חמאה (אפשר להחליף במרגרינה או במחמאה)

3 כפות סוכר

3 כפות גדושות קקאו

3 כפות חלב

1 כף רום לבן או קוניאק

מצרכים לקישוט:

סוכריות שוקולד או סוכריות צבעוניות

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את העוגיות.

מרתיחים כוס חלב או מחממים חלב קוקוס ושופכים על תערובת העוגיות ו/או העוגות ומערבבים לעיסה אחידה. אם העיסה לא אחידה, מוסיפים עוד חלב חם/ חלב קוקוס חם.

מכינים קרם שוקולד: שמים בסיר קטן חמאה, סוכר, קקאו, 3 כפות חלב. שמים את הסיר על אש קטנה עד שכל החומרים נמסים. מערבבים תוך כדי המסה. מורידים מהאש ומוסיפים רום לבן או קוניאק.

שופכים על עיסת העוגיות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

מכניסים למקרר עד להתקשות (כחצי שעה).

מכינים קעריות עם קוקוס, סוכריות שוקולד או סוכריות צבעוניות. מוציאים מהמקרר, לוקחים מעט מהתערובת, מגלגלים בין 2 כפות הידיים עד שנוצרים כדורים. מגלגלים בקוקוס או בסוכריות שוקולד או בסוכריות צבעוניות ומניחים במאנג’טים או על צלחת הגשה.

מאחסנים בקופסה סגורה במקרר עד להגשה.

כתבות קודמותכתבות נוספות
נושאים הקשורים לכתבה
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z