האגיס
תחתונים חד פעמיים לנוחות ולספיגה מירבית לאחר הלידה. להזמנה הקליקו
השף צ'רלי פדידה באדיבות יינות ביתן

3 מתכונים למנה עיקרית בארוחת החג

מתכונים מנצחים לחג שמח של השף צ'רלי פדידה

גבר חותך סלט על משטח חיתוך מעץ

הגעתם לערב החג ואתם לא יודעים מה לבשל? מתלבטים איך לרענן את המתכונים במטבח שלכם לקראת ארוחות משפחתיות? מוזמנים לקרוא ולנסות ולספר לנו איך יצא. מתכונים מנצחים לחג שמח

כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת עם ירקות יוליסס בטמפרטורה גבוהה

מצרכים ל 6 סועדים:

  • 1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך
  • 8 שיני שום קלופות אך שלמות
  • ½ כוס שמן זית
  •  4 ענפי רוזמרין
  • 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 2 כפיות מלח ים גס

מצרכים לירקות יוליסס:

  • ספרי שמן זית לריסוס הירקות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 זוקיני חתול לטבעות בעובי של 1 ס"מ
  • 1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
  • 15 יחידות פטריות שמפניון שלמות
  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לשישיות

אופן הכנת הירקות:

מתבלים את כל הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך כ- 7 דקות או עד שהירקות קבלו צבע זהוב ויפה.

 לאחר שהירקות צלויים מניחים בכלי הגשה ומעל מניחים את הכתף טלה בשלמותה .

ארן חן צלמים כתף טלה

צילום אורן חן

אופן הכנת הנתח:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את השום לחורים שיצרנו.
  3. את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי מגש אפייה ומכניסים לצלייה של שעה וחצי
  4. אם והנתח מקבל צבע יפה עוד לפני שעבר שעה וחצי יש להנמיך טמפרטורה ל 165 מעלות ולהמשיך בצלייה .
  5. נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה 40 מעלות מבפנים  והנתח מוכן.
  6. אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות  עד ארוחת הערב .

חזה עוף צרוב במחבת מוגש על מצע של שומר ועלי מנגולד

 חומרים 

4 חזה עוף מעוף  מס" 2 מתובלים במלח ופלפל

2 ראשי שומר חתוכים לרצועות דקות

8 כפות שמן זית

½ כפית כורכום

 ½ שן שום קצוצה

4 כפות ערק

 מלח ופלפל לפי הטעם

10 עלי מנגולד ללא הגבעול

אופן הכנה העוף

מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית וצורבים את חזה העוף עד לקבלת צבע זהוב ומניחים בצד.

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את החזה עוף ל- 8  דקות צלייה.

לאותה מחבת מוסיפים  4 כפות שמן זית, חצי שן השום , רצועות השומר ועלי מנגולד ומאדים כ 5 דקות במחבת חמה  ומוסיפים  כורכום ,מלח ופלפל מוסיפים  ערק  ומיץ לימון  מאדים לעוד  דקה ומורידים מהאש.

את חזה העוף מכניסים אל המחבת עם השומר ועלי המנגולד ל 2 דקות רק כדי לספוג טעמים.

אופן הרכבת המנה

מניחים את השומר ועלי המנגולד  במרכז הצלחת ועליו את חזה העוף הצלוי ובוזקים מעט מהנוזלים שנותרו במחבת.

אפשר להוסיף מעט שמן צ'ילי למי שאוהב חריף.

פורל ורוד צלוי בתנור בתוספת עגבניות שרי בצבעים , עשבי תיבול ושום

מצרכים עבור 4 סועדים

4 דגי פורל נקיים מקשקשים , בתן , ראש , ואדרות ( פתוח פרפר ) שאלו את הדייג

8 עגבניות שרי אדומות

8 עגבניות שרי צהובות

100 גרם כוסברה קצוצה

100 גרם פטרוזיליה קצוצה

12 פרוסות דקיקות של לימון

2 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות מאוד

8 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל גרוס טרי

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית

8 כפיות ערק

אופן הכנת הדג

 שוטפים את הדגים במים קרים ומנגבים בנייר סופג

בקערה מערבבים פפריקה , כמון , שום ושמן זית

מניחים את הפרפרי פורל על מגש אפייה כאשר העור מופנה אל המגש  ומתבלים במלח ופלפל בצורה אחידה , מורחים את השמן עם הפפריקה על הדגים ומעל מניחים את פרוסות הלימון , עשבי תיבול ושום .

יוצקים סביב ערק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ 8 עד 10 דקות

טיפ : חשוב מאוד לדאוג כי התנור יהיה חם ובתהליך פתיחת דלת התנור להכניס את מגשי האפייה במהירות כדי לא לאבד חום .

אפשר לעשות את אותו מתכון עם כל סוגי האניס , פסטיס , פרנו ועוד

יש אפשרות לחלוט קוביות תפוחי אדמה למשך כ 10 דקות ולפזר מעל הדג ולהכניס לתנור

ארן חן צלמים פורל

ציום אורן חן. ארוחת חג

כתבות קודמותכתבות נוספות
נושאים הקשורים לכתבה
קבלו עדכונים על כל מה שטוב לקטנטנים שלכם
הרשמו עכשיו
הגעתם לרכיב תגובות של פייסבוק, אם ברצונכם לדלג עליו לחצו כאן
תגובות
מעבר לאזור התוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z