"סודותיה של הלוחשת לתינוקות" – ספר חכם והגיוני שנכתב על ידי טרייסי הוג -אחות מאנגליה עם ותק של 20 שנה בטיפול בילודים וילדים, אשר הקדישה את הקריירה שלה לפיתוח גישתה הייחודית ומלינדה בלאו – עיתונאית זוכת פרסים אשר התארחה כמומחית באין ספור תוכניות טלוויזיה ופרסמה מעל ל-80 מאמרים בנושא. בספרן הן מאגדות תיבת הכלים שיעזרו לנו ההורים להפוך להורים מבוגרים ואחראים.
אתם ודאי יודעים שאצלנו בהאגיס לא נשאיר אתכם עם כזו פתיחה ובלי כמה עקרונות מובילים:
שמירה על סדר יום: השיטה מבוססת על בניית שגרה לתינוק – סדר יום שחוזר על עצמו ובכך מעניק לו ולסובבים אותו, חיים קלים יותר, בטוחים ומאושרים יותר. שיגרה עונה על הצורך של התינוק לדעת מה עומד לקרות דבר שמקנה לו ביטחון ורוגע.
הקשבה: אתם תהיו הורים טובים אם אתם תלמדו להקשיב ולהבין את תינוקכם. דברו עם התינוק שלכם. הוא אולי לא משיב במילים, אבל מתקשר אתכם דרך הבעות, דרך הבכי והמחוות. אין צורך לקפוץ בכל ציוץ, חכו ובררו איזה בכי זה.
זהו תינוק יש לכם:
חשוב שתלמדו איזה סוג תינוק יש לכם ותבינו שכל תינוק נולד עם אופי משלו
תינוק מלאך – (מאחלים לכולכם) התינוק המתוק זה שתמיד מחייך, נרדם ומתעורר מאושר ורגוע, ללא תנאים ובקשות.
תינוק מצוי – התינוק הזה קרא בבטן את המדריך לתינוק ומקפיד לקיים אותו, גזים, שינה, חיוך ושקט הכל לפי הספר
.תינוק רגיש – כמו שנשמע כך הוא, כל דבר מבהיל ומציק לו, הוא זועק לשגרה!!
תינוק נמרץ – במילים אחרות תינוק דעתן ועקשן והוא גם ימצא את הדרך להבהיר את רצונותיו להוריו.
תינוק רטנוני – זוכרים את הדרדסים? את רגזני? אז כזה
מה עושים? לוקחים הכל ב"easy" – קודם מגלים איזה תינוק יש לכם ואחר כך, עוזרים לו לבנות את סדר היום. סדר היום של הלוחשת לתינוקות נקרא easy = תינוק צריך לאכול, לאחר מכן זקוק למעט פעילות זמן איכות, אחר כך שינה וכשהוא ישן, לכם ההורים יש זמן שהוא כולו שלכם ועבורכם, הקפידו לעשות איתו משהו נעים.
אם בונים שיגרה לתינוק אז כולם, כולל התינוק, יכולים להיות רגועים ובטוחים. בדרך כלל ברגע שיש זמנים קבועים לכל דבר, קל יותר להבין מה התינוק רוצה או צריך בכל שעה וכך גם לומדים לזהות את סוגי הבכי השונים. ואם מדברים על בכי אז כשהם בוכים, קחו אוויר והכי חשוב. קחו כמה שניות ופשוט, הקשיבו
לוקחים הכל בslow – הכוונה היא לא לרוץ על כל מלמול, לתת לתינוק להתמודד עם תסכול אחד או שניים ולעזור לו רק כשהבנתם שהוא אינו מצליח להתמודד לבד.