כאבי בטן אצל תינוקות כאבי בטן אצל תינוקות

לבייבי שלך יש קקי ירוק? מה זה אומר?

בייבי, רק נולדת וכולם כבר אובססיביים לגביך, כן, גם לגבי הצבע של הקקי שלך; מסתבר שקיימים 50 גוונים של קקי, מי היה מאמין שאחרי בחירת הגוונים לבגדים, יהיה צריך לבחון את הגוונים של הקקי? אבל מה לא עושים בשביל הבייבי? הנה מה שחשוב לדעת על קקי ירוק, קקי לבן וכל יתר הגוונים, וגם – מתי כדאי לפנות לרופא?

לפני הצבע – קצת על תדירות היציאות

תדירות היציאות של התינוק (או במילים אחרות – כמה פעמים הוא עושה קקי) והשאלה האם זה בסדר – משתנה בין תינוקות, ותלויה גם בתזונה שלהם. בימים הראשונים שלאחר הלידה היציאות משתנות, ולעיתים הן ממש סמיכות עד דביקות, והצבע שלהן הופך שחור או ירוק.

לאחר מספר ימים שבהם התינוק אוכל יותר, הצואה השחורה (שנגרמת מהמקוניום) נעלמת, ובמקומה החיתולים מתמלאים בצואה צהובה יותר, שתלווה את התינוק למשך תקופה – ולפעמים היא תימשך עד שיתחיל לאכול מזון מוצק. בשלב הזה רוב התינוקות ממלאים את החיתול בקקי אחת ליום וחלקם ממלאים את החיתול בתדירות גבוהה יותר של כמה פעמים ביום.

אצל תינוקות מגיל חודש והלאה שוב חל שינוי ביציאות, ואז התינוק יכול לעשות קקי אחת לכמה ימים ואפילו פעם בשבוע. זה נשמע מלחיץ, אבל אם התינוק לא סובל והצואה אינה קשה, זה כנראה בסדר.

אבל לא רק התדירות או הכמות חשובות. חשוב להסתכל על מספר החיתולים המלאים, אבל גם על הצורה והמרקם של הצואה. קקי קשה שמלווה בבכי או כאבי בטן מצריך תמיד התייעצות, וכך גם אם נוצר אצלכם הרושם שהתינוק מתאמץ מאד. בכלל, אם אתם חוששים – תמיד כדאי לשאול את הרופא ולהירגע.


מה הסיבות לקקי ירוק?

  • קולוסטרום – בתחילת ההנקה, ממש בשעות הראשונות לאחר הלידה, מופרש מהשד של האימא הקולוסטרום. אצל תינוקות שיונקים מהרגע הראשון וזוכים לקבל אותו עשויה להיות יציאה ירוקה.
  • ליחה – בליעה של ליחה יכולה לגרום לצבע ירוק בצואה. בדרך כלל מבחינים בו בצמוד למחלה שגרמה לנזלת ולליחה, ובעיקר אצל ילדים גדולים יותר.
  • שלשול – כשלצואה יש מרקם מימי, וגם ריח יותר אינטנסיבי, ייתכן שנראה גם צבע יותר ירקרק מהרגיל, שנגרם כתוצאה מהשלשול.

קקי שחור – הצואה הראשונה שלי

רואים קקי שחור?

  • זה אופייני לתינוקות ב-24 השעות הראשונות שלאחר הלידה, וזה תקין לגמרי
  • לתינוקות שמקבלים תוסף ברזל עשוי להיות קקי שחור
  • אצל ילדים גדולים יותר, זה קורה לפעמים כשיש מחלה זיהומית
  • דימום במערכת העיכול יכול גם הוא לגרום לקקי שחור. אם יש דימום במערכת העיכול העליונה, והדם עובר את תהליך העיכול, הוא יוצא שחור – במקרה זה גם תריחו מהיציאות סירחון שאי אפשר להתבלבל בו. במקרה כזה כדאי לפנות לרופא.

קקי צהוב – נורמלי לחלוטין

בימים הראשונים של הבייבי באוויר העולם תבחינו בדרך כלל בקקי צהוב, ויכול אפילו להיות לו מראה גרעיני (כמו גרגירים קטנים) – זה נורמלי לחלוטין. הגוונים יהיו בדרך כלל סביב צהוב-חרדל, אבל בהחלט יכולים להיות צהובים יותר.


קקי אפור או לבן – עלול להצביע על בעיה

מה שנותן לצואה את הצבע הירקרק והצהבהב שלה הוא הפרשת הבילירובין מכיס המרה. אבל אם קיימת חסימה בהפרשת הבילירובין לתוך מערכת העיכול או הקיבה ייתכן שנראה צואה ללא צבע, או צואה אפורה – וחשוב לפנות לרופא בהקדם, כדי להיבדק.


קקי אדום – לא בהכרח סיבה לבהלה

קיימות מספר סיבות אפשריות לקקי אדום:

  1. אכילת סלק – אחרי שאוכלים סלק הקקי יהיה אדום, בדרך כלל. זה נורמלי, ואין בכך שום בעיה.
  2. הילד לא אכל סלק? אם רואים בצואה דם או אפילו דם עם ריר, זה יכול להיגרם ממגוון סיבות וחשוב לפנות לרופא – זה עלול להצביע על אלרגיה לחלב פרה או אולי כתוצאה מזיהום. וישנם גם חיידקים שעלולים לגרום ליציאות שלשוליות או ריריות עם דם, ואז צריך לפנות לרופא המטפל. לעיתים זה נגמר לבד ולפעמים נדרש טיפול באנטיביוטיקה.
  3. פס קטן של דם בצואה? זה יכול להצביע על פיסורה. אפשר לפנות לרופא, אך זו אינה סיבה לדאגה.

איך הילד מתנהג? זו השאלה החשובה ביותר, לפני צבע הקקי

בלי קשר לצבע הקקי, וזהו כלל אצבע שמתאים ברוב ההתלבטויות שיהיו לכם בתור הורים בקשר למצבים רפואיים: אם הילד לא מתנהג כרגיל, או נראה לא טוב – כדאי לפנות לרופא בהקדם.


בייבי, הגיע הזמן לסכם את מה שצריך לדעת לגבי הצבע של הקקי שלך

מעולה שאמא ואבא עירניים לגבי הגוונים השונים. כל עוד הקקי בגבולות החום-צהבהב, אין מה לדאוג למצב. גם קקי ירוק יכול להיות תופעה נורמלית, ולא בהכרח סיבה לבהלה; רואים גוונים אחרים? לבן? אפור? אולי שחור? לא חייבים להיבהל, אבל חשוב להתייעץ עם רופא הילדים.

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה