חופש מתקרב ואנחנו בטוחים שיש לכם אחר צהריים פנוי לבלות עם הילדים בבית. זו הזדמנות מצוינת לשלב כמה פעילויות סביב אותו נושא: קריאת סיפור עם המחשה, משחק ויצירה
פעילות עם הספר האהוב והמוכר לילדים, "מעשה ב-5 בלונים" של מרים רות, אבל אפשר לעשות פעילות דומה עם כל ספר ילדים אחר, שהקטנים שלכם אוהבים.
הפעילות משותפת להורה ולילד. אפשר לחזור ביחד על משפטים מוכרים מהסיפור או להגיד יחד בקול "בום טראח", "מה קרה?", "הבלון התפוצץ, הבלון נקרע", לפי הגיל ויכולת הדיבור של הילד. הפעילות משלבת גם לימוד צבעים.
היצירה קלה, כיפית ולא מלכלכת. מתאים לילדים בגילאי חצי שנה ומעלה.
רגע לפני שמתחילים, זה הזמן להזכיר את כללי הבטיחות:
כללי בטיחות
אל תשאירו את הקטנטנים לבד עם חומרי היצירה ועם הבלונים.
יוצאים להפסקה או סיימתם עם היצירה? פנו את שולחן העבודה מיד מכל החומרים.
שימו את העבודות המוכנות במקום גבוה, הרחק מידם של הילדים, כדי שלא יכניסו לפה חלקים קטנים.
חשוב לזכור שבלונים אולי נראים מקסים אבל הם מסוכנים לילדים. אם בחרת לשחק עם בלונים השגיחו על הפעוט ואל תאפשרו לו להכניס את הבלון לפה!
ועכשיו לפעילות:
ניפוח בלונים
מנפחים בלונים ב-5 צבעים, לפי צבעי הבלונים בסיפור: אדום, כחול, ירוק, צהוב וסגול.
תמונה מתוך אתר freeimages
קוראים סיפור
מקריאים לילד את הסיפור. בכל פעם שמופיע בסיפור בלון, מציגים לילד את הבלון בצבע שבסיפור. בכל פעם שמופיעה המילה "בום טראח" או כשהבלון מתפוצץ, מוחאים יחד כף. ילדים גדולים יותר יכולים להשלים את המשפט.
צביעה ולימוד צבעים
מציירים על 5 דפים שונים בלונים.
שמים על השולחן את 5 הצבעים ומבקשים מהילד לקחת את הצבע האדום למשל. אם הילד קטן ולא מכיר צבעים, מראים לו מהו הצבע האדום. כך הילד לומד על צבעים תוך כדי משחק.
אחרי שהילד מצא את הצבע הנכון, נותנים לו לצבוע את הבלון. כך ממשיכים עם כל צבעי הבלונים שבסיפור.
אם רוצים ללמד את הילד צבעים, רצוי להשאיר על השולחן תמיד את כל 5 הצבעים.
משחקים
עכשיו הגיע זמן משחק. אפשר לשחק במספר משחקים עם הבלונים:
התאמת צבעים – מבקשים מהילד למצוא את הבלון (מנופח או לא מנופח) בצבע שתבחרו. אחרי שמצא, מבקשים ממנו למצוא את אותו צבע של בלון מבין הבלונים שצבע. אם משתמשים בבלונים לא מנופחים, אפשר לבקש מהילד להניח בלון בצע אדום על הציור שצבוע באדום.
מסירות בלונים – מבקשים מהילד לבחור בלון או אם רוצים להמשיך עם לימוד הצבעים, למצוא את הבלון הכחול למשל. אחרי שלקח את הבלון, מתחילים במשחק מסירות. אפשר גם לנסות לקלוע את הבלון לתוך גיגית גדולה.
מדבקות – נותנים לילד מדבקות עגולות צבעוניות, בצבעי הבלונים, ומבקשים ממנו להדביק מדבקות אדומות על הבלון האדום, מדבקות כחולות על הבלון הכחול וכן הלאה.