הקיץ זו התקופה לפרץ היצירתיות שבכם: זו עונה חמה ומחפשים איך להצטנן ואיך לא להכביד על הגוף עם ארוחות כבדות. גם אין כוח לעמוד שעות ולבשל ארוחות. למעשה רוב ההורים מצהירים שארוחת הערב היא המאתגרת ביותר, כיוון שהם מעוניינים ברקוחה מזינה ובריאה ובסופו של דבר מוצאים עצמם מכינים שוב חביתה או ביצה.
מה כדאי לדעת לפני שמכינים ארוחות לפעוטות מגיל שנה:
- להקפיד לא להשאיר לבד בזמן הארוחה ילד או פעוט
- מומלץ לתת לפעיטות להתנסות במאכלים שונים אבל כל פעם להתנסות במאכל חדש אחד גם על מנת לראות שאין רגישות בחשיפה וגם על מנת לתת לו אפשרות לטעות ולהתנסות
- אכול אצבעות הוא המתאים ביותר להתנסות במאכלים שונים, מרקמים וטעמים. נסו לבשל ולאפות בצורה שיהיה לפעוט נוח לאחוז את האוכל.
- אפשר לשלב בארוחות מטבלים שונים על בסיס יוגורט (מגיל שנה) ולתת לפעוט לטבול ולהתנסות בטעם שונה
- מאכלים קשים או גדולים כמו נקניקייה או מלפפון יש לחתוך לחתיכות.
- אם בחרתם לתת לפעוט לחם התחילו עם לחם רגיל ולא עשיר בסיבים תזונתיים, על מנת לא להכביד על הפעוט.
מה ניתן להכין לארוחות קיציות ובריאות?
סושי: גם בריא, גם צבעוני וגם משביע. אפשר להכין בבית והילדים יהיו הסו שפים שלכם. חתכו למקלות דקים גזר, מלפפון, צנוניות. חתכו אבוקדו. תוסיפו טונה אם הילדים אוהבים. הכינו את האורז ותנו לילדים לגלגל על המחצלת. שימו לב שסושי המשלב דג נא לא מומלץ לפעוטות ולילדים קטנים ולכן הימנעו מלתת דגים שלא בושלו, בסושי.
חביתת ירק: לחביתה הרגילה תוסיפו בצל ירוק קצוץ דק, מעט פטרוזיליה, טימין ( אם הילדים אוהבים) ופטריות. שימו על הצלחת והוסיפו פרוסות של מלפפונים ופרוסות של פלפל. סדרו כפרצוף שמח או כדור צבעוני הכי טוב שתיתנו לילד לעטר את הצלחת שלו. תוסיפו גם זיתים וטוסט קלוי והרי לכם ארוחת ערב לתפארת.
פנקייקס עם פירות יער: הכינו בלילת פנקייקס ( אפשר גם מקמח מלא, כוסמין, או חצי קמח מלא וחצי לבן). הכינו סירופ מפירות היער או סילאן טבעי או דבש . שימו על הצלחת 2 פנקייקים, מעליהם גבינה לבנה עם סירופ הפירות או הסילאן או הדבש. שימו מעל את פירות היער. אפשר להשתמש בפטל שחור או אדום, דובדבנים. ניתן להוסיף גם משמש חתוך או אפרסק.
פיצה: ניתן להכין פיצות על טורטיה או על פיתה. הכינו רסק עגבניות מעגבנייה מגורדת או רסק מוכן ופזרו בנדיבת גבינת מוצרלה מגורדת ותוספות אהובות על ילדים כמו זיתים או תירס. מכניסים לתנור ותוך כמה דקות יש לכם פיצה טעימה.
לביבות: לא חייבים לחכות לחנוכה כדי להכין לביבות ולמעשה גם לא חייבים להכין לביבות תפוח אדמה בלבד. גרדו על פומפייה יקרות שיש לכם בבית כמו בטטה, דלעת, קישוא, בצל, גמבה ועוד, ערבבו עם מעט קמח וביצה, הוסיפו תבלינים אהובים (אפשר גם עשבי תיבול) וטגנו הכל. את התערובת הזאת ניתן גם להכין כמיני פשטידות בתבנית שקעים. או במקום לטגן ניתן לאפות את הקציצות בתנור בחום של 180 מעלות , אפשרי למרוח מעט שמן על הקציצות ועל נייר האפייה.
לשדרוג כל ארוחה:
- מלאו קנקן במים והוסיפו עלי נענע טריים, לימון, חתיכות של פירות. המים יקבלו טעם נהדר וטבעי וכך תשתו יותר ותיהנו מהחוויה. הילדים אוהבים שצפים להם חתיכות של פרי בכוס.
- דבר נוסף שאפשר לעשות: להקפיא קוביות של קרח ולשים בתוכן חתיכות קטנות של פרי, נענע. נהדר בכוס מים ומוסיף טעמים. הקפידו כמובן שהחתיכות לא גדולות מדי כדי שלא יהווה סכנה לתינוק.
- סלט: הוסיפו לכל ארוחה ירקות מגוררים גס על פומפייה ובכך תרגילו את הפעוט לאכילת ירקות