בכל שנה יש עשרות מקרי שכחה ברכב שמדווחים למשטרה, חלקם נגמרים באסון גדול וחלקם רק בפציעה, ועוד עשרות, אולי הרבה יותר מקרים, שלא מדווחים, חלקם מתרחשים בחורף ולכן פחות מגיעים לכותרות.
שכחה ברכב מתרחשת הרבה יותר ממה שאתם יכולים לתאר לעצמכם, ולפעמים זה לא קשור להורות שלנו, כי זאת המטפלת או נהג ההסעה שלקח ושכח. ולפעמים זה הורה שאוהב את ילדו כל כך, אבל בכל זאת שכח, כי המוח האנושי שוכח דברים, גם כאלה שאנחנו מאוד אוהבים.
הזיכרון האנושי לטווח קצר מסוגל לזכור שבעה פריטים בו זמנית. הסחת דעת שמתרחשת בו-זמנית יכולה לשבש לגמרי את המטלות שצריך לזכור ולעשות. למשל להוריד את הילד בגן. שיחת טלפון אחת יכולה להפוך את כל הסדר ולגרום לאסון.
המוח האנושי עובד ככה שבנהיגה, כאש יש לנו כל כך הרבה משימות לבצע, לעיתים משימה מסוימת פשוט נשכחת, וזה לא אומר שהמשימה הזאת היא פחות חשובה, לעיתים היא הכי חשובה אבל גם קצת שונה מסדר היום שלנו.
טיפים למנוע את המקרה הבא:
חיישנים
ח"כ יעקב כץ יזם לפני 5 שנים הצעת החוק דורשת להתקין בכל רכב מנועי מערכת התראה כאמצעי לתזכורת לכך שברכב נמצא אדם. בינתיים החוק לא עבר אבל חיישנים נמצאים בארץ וניתן להתקין אותם.
טלפונים ניידים
זה הזמן לגייס א הסמרטפונים לטובתנו. הכניסו לשגרת הבוקר שלכם שיחה לבן/בת הזוג, סבא/סבתא או אפילו חבר או חברה בה אתם מדווחים על הפיזור של הילדים.
מה אני עושה היום?
לפני היציאה מהבית עדכנו את עצמכם בקול רם מהן המשימות. זה נשמע מוזר, אבל מאפשר לא להיכנס לאוטומט ולשכוח דברים חדשים או שונים.
פתקים
שימו פתק על ההגה או על הטלפון הנייד שלכם עם תזכורת.
שיחות
שוחחו עם הילדים, גם הקטנים, כך שנוכחותם לא תשכח מכם.
ובינתיים עזבו את האב שמתענה על חוסר תשומת הלב שלו ועל בתו האהובה. המקרה המצער הזה לא הפך אותו לאב גרוע.