אכילה ודיאטה בימי קורונה אכילה ודיאטה בימי קורונה

אכילה בימי קורונה: 8 טיפים איך לעשות סדר גם באכילה

אנחנו נמצאים במציאות חדשה ופחות מוכרת לרובנו. משגרה עמוסה במסגרות של גן, בית ספר ועבודה, הכנסנו רובנו לבתים. בשגרה רובנו אוכלים בחוץ, בעבודה ובגן ועכשיו אוכלים בבית, פחות במסעדות ובעיקר ביחד.

לפני שאתם נלחצים או מתלבטים מה כדאי לעשות – שמונה נקודות שיעזרו לעשות סדר, גם באכילה שלנו ושל הילדים.

מצב לא נורמלי ולא שגרתי – זכרו שזה אכן מצב "לא נורמלי" בעיקר אם אתם והילדים בסטרס, ולכן החשוב ביותר הוא קודם כל להרגיע. פחות לייצר גבולות נוקשים גם סביב האוכל. נסו יותר להכיל ולהבין את הקטנטנים וגם היו סלחנים לגבי הקושי שלכם. כדאי קצת לשחרר ולנשום ופחות להתעקש איתם על אכילה.

ארוחות כעוגנים – יש ילדים שסדר מאד מרגיע אותם, בעיקר במצבי אי וודאות או חוסר שגרה. ארגנו סדר יום קבוע ומסודר, וקבעו שעות לארוחות. גם אם מתעוררים מאוחר יותר, בדומה להתנהלות בחופשות, קבעו את שעת הארוחה הראשונה לעד שעה, מרגע היקיצה. ארוחות בשעות קבועות עוזרות לכולנו, לא רק לקטנטנים אלא גם לנו המבוגרים.

מודל חלוקת האחריות –  מזכירה לכולנו את מודל חלוקת האחריות, אשר קובע, שאתם, ההורים, אחראים על המגוון שקיים בבית, על קיומן של ארוחות מסודרות, על מה אוכלים בכל ארוחה, ועל האווירה במהלכן. דווקא בגלל הבידוד, יש לכם עכשיו יותר שליטה על מה שנכנס הביתה ומה שהילדים אוכלים. אין ימי הולדת מלאי ממתקים ואבא שבת עם עוגת שוקולד. הכינו רשימת קניות איכותית וטובה, ברור שאפשר לשלב בתוכה גם ג'אנק, אבל יש לכם יותר יכולת להשפיע על המינון והסוג.

איכלו יחד – בשגרה אנחנו בדרך כלל לחוצים, הילדים מסיימים חוגים בשעות שונות, אנחנו חוזרים מהעבודה מאוחר ולא בכל משפחה מצליחים לאכול ביחד. לאכילה משותפת יש ערך, בעיקר בהיותכם מודל לחיקוי, אבל גם משום שזוהי הזדמנות לשיח פורה ומקדם, בשלל נושאים, אשר בשגרה פחות מצליחים להגיע אליהם. גם על נושא האוכל והאכילה אפשר לדבר, בתנאי שאין ביניכם מלחמת כוחות סביב הנושא כרגע. נצלו את הזמן הזה לשיחות, לאכילה רגועה ובעיקר לאכילה משותפת.

שתפו את הילדים בתכנון הארוחות ובהכנתן – תכנון משותף של סדר היום בכלל וסדר הארוחות בפרט, יכול גם להרגיע, אך גם לתת כלים לילדים ללמידה של תכנון והתארגנות. תוכלו לשוחח יחד על איך מורכבות הארוחות שלכם, מה תבחרו להכניס לכל ארוחה ומה תעדיפו שלא. הקשיבו לילדים, מה הם היו בוחרים להכין ולאכול. וכן בהחלט ניתן לעשות את זה עם קטנטנים מגיל שנה וחצי, שיודעים לעמוד לידכם. זה דורש השקעה והשגחה אבל זה הזמן להתחיל.

התנסו במאכלים חדשים – זו הזדמנות מצוינת להיכנס לבלוגים שונים, לשלוף ספרי בישול שקיימים בבית, ולחפש אלטרנטיבות למגוון הקיים. אפשר לנסות להכין מאכלים חדשים, להזמין ירקות שטרם טעמתם, להתנסות בתבשילי קטניות, ללמוד לאפות פשטידות דלות בקמח ועוגות דלות בסוכר. ערכו רשימה אפילו, של מאכלים חדשים שניסיתם ותנו להם ציונים. את אלה המוצלחים, הכינו שוב בשגרה.

התארגנות נכונה – אם אתם מארגנים מזון לימים בהם יהיה מסובך יותר לצאת, עדיף להכין מלאי של קטניות: עדשים בצבעים שונים, שעועית לבנה ואדומה, פול, אפונה, גרגרי חומוס. אפשר יהיה להנביט אותם, לבשל אפילו חלקית ולהקפיא, כך אפשר יהיה להכין שלל מאכלים מזינים ובריאים גם בהמשך. אל תשכחו לטחון לקטנטנים ולעקוב אחרי הוראות משרד הבריאות ולתת לקטנטנים טעימים של מזונות חדשים בנפרד.

בנוסף כדאי לארגן גם דגנים שונים כמו קינואה, כוסמת וקמח מסוגים שונים מהרגיל כמו למשל קמח כוסמין ושקדים, מהם ניתן להכין מאכלים מגוונים ובעלי ערך תזונתי גבוה.

פעילות גופנית – הקפידו לזוז, הכניסו תנועה לשגרה החדשה. אפשר לרקוד, אפשר לערוך מלחמת כריות, להוציא מזרונים לרצפה ולהתאמן בגלגולים או בטאי צ'י לפי היוטיוב. חבל קפיצה זה תמיד מתאים, וגם טרמפולינה קטנה, אם אין לכם חצר, כמובן כדור ואפילו בלונים. הקפידו לייצר הזדמנויות כאלה באופן יזום.

הכותבת, ורד יפה חאיק, דיאטנית, מסתכלים לילדים בעיניים במקום על הבטן- מטפלת בהשמנת ילדים

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת