המאכל הלאומי של לג' בעומר, תפוחי אדמה במדורה, הם מאכל המתאים לילדים קטנים כבר בשלב הטעימות. אם תכינו את תפוח האדמה נכון ותדאגו לצנן אותו היטב לפני האכילה, גם הילדים ואפילו הקטנטנים, ייהנו מהמאכל המסורתי.
בארץ גדלים כ 50 זנים של תפוחי אדמה, בעולם יש אלפים. תפוחי אדמה הם בעלי תכונות שונות וכל אחד מתאים לשימוש שונה. יש כאלה שיתאימו לצ'יפס ויש לאפיה, אחרים לבישול ויש כאלה שמתאימים למיקרוגל. מומלץ לבחור זן שיתאים לשימוש שלכם.
כל מה שכדאי לדעת על לג' בעומר וילדים
בהמלצות טעימות לתינוקות ניתן לשלב תפוחי אדמה כבר בשלב הטעימות ולכן אם התינוק כבר טעם תפוחי אדמה ניתן לתת לו לטעום תפוחי אדמה גם מהמדורה, בהנחה ששומרים על ידיים נקיות ומקררים את תפוח האדמה היטב.
למה תפוח אדמה?
תפוח אדמה עשיר בפחמימות מורכבות, שלא יוצרות הרגשת כבדות. הוא עשיר גם בפיטונוטריאנטים בעלי פעילות נוגדת חמצון ומינרלים שונים. תפוח אדמה דל בנתרן והוא יכול להוות פחמימה בריאה בארוחה של פעוטות. תפוחי אדמה האדומים טובים לצלייה, ותפוחי האדמה החומים שהם "עמילניים" טובים יותר לבישול. אם תבחרו נכון אז גם זמן הבישול יהיה קצר.
איך להכין תפוחי אדמה במדורה לפעוטות
מומלץ לא להכניס את תפח האדמה למדורה ישר עם הדלקתה, אלא בשלב בו האש חלשה.
אפשר לבשל את תפוח האדמה לפני כן בישול חלקי, כך שזמן האפייה בתוך המדורה יהיה קצר יותר.
לתפוחי האדמה מספיק 20 דקות עד חצי שעה להיות במדורה כדי להתרכך.
בדקו אם תפוח האדמה מוכן ואפוי לפני שנתתם אותו לילדים
כמובן חשב לחכות לפני האכילה שיתקרר ולהרחיק ילדים מהאש.
לתינוקות ולפעוטות מומלץ לקלף את הקליפה לפני האכילה
אפשר להכין לא רק תפוחי אדמה במדורה אלא גם בטטות או דלועים שונים. אפשר לבשל בישול חלקי את הדלעת או תפוח האדמה, לעטוף היטב בנייר כסף, כמו סוכריה, ולהניח במדורה.
בתיאבון!