שבוע 27 שבוע 27

שבוע 27 להריון

הטרימסטר השלישי והאחרון כבר כאן ואיתו הבטן שהולכת לגדול מאד והעובר שהופך ממש לתינוק. אם בטרימסטר הראשון והשני רשימת הבדיקות היתה ארוכה, עכשיו רוב הבדיקות בודקות שהכל בסדר שהעובר גדל ושאת מרגישה טוב.

זהו שלב שתתבקשי לספור תנועות ולראות שהעובר מרגיש טוב, לשתות הרבה, ולאכול טוב ובעיקר לחכות ללידה.

התפתחות העובר בשבוע 27

משקלו של העובר כבר כמעט קילו שלם ואורכו כ- 37 סנטימטרים. הוא נראה דומה לתינוק ואם תשימי לב יש שעות שהוא עירני בהם יותר ופעיל ויש שעות שהוא ישן. יש לעובר מעין סדר יום ומחזורי שינה וערות. בבדיקות האולטרסאונד אפשר לראות שהוא אפיל מוצץ אצבע ומגהק. את הגיהוקים תוכלי לראות לאחר הלידה- הם ממשיכים.

מוחו של התינוק ממשיך להתפתח וגם חושיו. הוא רואה אור ואפילו מתחיל לזהות צלילים ולשמוע את פעימות הלב שלך.

מה קורה לאישה בשבוע 27

הבטן ממשיכה לגדול ואיתה לעיתים מגיע לחץ על החזה וקושי לנשום. הלחץ של הרחם על הסרעפת הוא זמני ויעבור כמובן לאחר הלידה.

כשני שליש מהנשים יסבלו בשלב זה של ההריון מבצקות ברמות שונות. לעיתים רק כפות הרגלים או הידיים יתנפחו וכדאי לחשוב על הסרת הטבעות ולעבור לכפכפים רחבים יותר. חשוב לא לוותר על נעלים נוחות ויציבות ולכן זה שלב שכדאי לוותר בו על נעלי עקב.

זהו שלב שחלק מהנשים חשות צירים מדומים- עליהם ניתן לקרוא כאן

מה עוד כדאי לדעת בשבוע 27?

לחץ על רצפת האגן – לפעמים בזמן התעטשות או שיעול או מאמץ יתכן שתרגישי בריחת שתן קטנה. אם זה קורה כדאי להתחיל לעבוד על רצפת האגן, שסוחבת משקל גדול יותר מתמיד. מומלץ לא להתבייש בתופעה ולא להזניח, כי לפעמים כמה תרגילים ביום ישפרו את המצב.

טחורים – העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.

שיעור יתר – כמו בכל תופעה אחרת גם כאן ההורמונים אשמים והם פועלים יותר על מי שגם כה סובלת משיעור. השינויים ההורמונליים בהריון גורמים לזקיקי שיער שלא היו פעילים להתחיל לפעול, והתוצאה היא שיעור יתר, שיעבור לאחר הלידה.

צרבת - ההורמונים המשתנים בהריון יוצרים רפיון קל בשרירים ולכן השוער, החוסם את מעבר מיצי העיכול לוושט רפוי קצת יותר. במקביל בסיום ההריון הלחץ של התינוק על הבטן לקראת סוף ההריון לא תמיד נעים, והלחץ יכול ליצור צרבת.

פיגמנטציה - פעילות הורמונלית וריבוי תאי מלנין יוצרים שינוי בצבע העור בעיקר על הפנים או פס בבטן אבל גם בפטמות. הכתמים ידהו לאחר הלידה אבל חשוב להימנע משמש חזקה כדי למנוע פיגמנטציה באזור הפנים.

סימני מתיחה -הריון גורם לשינויים הורמונליים שונים בגוף. חלק מההורמונים מעכבים את תהליך הבנייה של העור, ושינויים במידת הגמישות של סיבי הקולגן והאלסטין, אחראים על גמישות העור. כל זה יוצר מצב בו העור לא מספיק לייצר רקמות חדשות באותו יחס לגדילה של הבטן והמתיחה של העור ואת זה רואים בצורת סימני מתיחה.

שבוע 1

שבוע 2

שבוע 3

שבוע 4

שבוע 5

שבוע 6

שבוע 7

שבוע 8

שבוע 9

שבוע 10

שבוע 11

שבוע 12

שבוע 13

שבוע 14

שבוע 15

שבוע 16

שבוע 17

שבוע 18

שבוע 19

שבוע 20

שבוע 21

שבוע 22

שבוע 23

שבוע 24

שבוע 25

שבוע 26

שבוע 27

שבוע 28

שבוע 29

שבוע 30

שבוע 31

שבוע 32

שבוע 33

שבוע 34

שבוע 35

שבוע 36

שבוע 37

שבוע 38

שבוע 39

שבוע 40

שבוע 41

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת