בונדינג בונדינג

6 טיפים לחיזוק הקשר עם התינוק

חיבקתם, החלפתם חיתול, טיילתם עם העגלה – ומה עכשיו? קבלו כמה רעיונות לחיזוק הקשר עם הבייבי כבר מהימים הראשונים

ההתרגשות עצומה – אתם הורים! מעבר לעובדה שאתם מאושרים והבייבי החדש הפך לכל עולמכם, השגרה קצת שוחקת והלילות לפעמים למלאי הנקות או האכלות. איך מתקשרים עם הבייבי החדש ואיך מחזקים את הקשר איתו גם בתקופה הראשונה להורות.
מחקרים שונים מראים כי למערכות יחסים בין הורים לתינוקות יש השפעה חשובה על האישיות התינוק והתפתחותו. דרך ההורים התינוק מבין את העולם וכמובן מרגיש מוגן.
יש לנו תחושה שאתם עושים הכל נכון, כדי לייצר חיבור טוב עם הבייבי. אבל כדאי לעשות לכם קצת סדר בדברים – ניסינו לארגן רשימה של מה שאפשר לעשות בבית, שיעזרו לפיתוח הקשר בינכם. כמה דברים שיעזרו לכם בקשר החדש והכי מרגש שלכם 😊

מבט – לא להפסיק להסתכל על הבייבי


קשר עין הוא צורת תקשורת בלתי-מילוליות, שרובנו משתמשים בה באופן כמעט אוטומטי באינטראקציה שלנו. למרות שהתינוק שלנו לא תמיד מחזיר מבט אל עיינינו, יש חשיבות להסתכל עליו ולדבר אליו ולא להחזיק אותו כשאנחנו מביטים לטלפון הנייד או בטלוויזיה.
כדאי לדעת שחוש הראייה של התינוק מתפתח בשנה הראשונה. בתחילה טווח הראייה של התינוק מותאם למרחק קצר, שיראה את פניו של ההורה בעת ההאכלה, כך שאם אתם מסתכלים, הוא רואה אתכם. רק בהמשך הוא מצליח לראות רחוק יותר ולהתמקד בפרטים רחוקים מ- 30 סנטימטר מפניו.
מה כדאי לעשות - להסתכל על התינוק כשהוא אוכל, או כשאתם מרימים אותו, או כשאתם מחליפים לו חיתול, ולנסות להיות שם לידו ולהביט בו כמה שניתן.

מגע – ממסז' ועד ליטופים לבייבי


מגע הוא יצירת קשר, תשדורת רגשית בין התינוק ובין ההורים שמטרתה לסמן חיבור ומענה על צרכים. יצירת מגע תורמת על פי מחקרים להתפתחות קוגניטיבית, התפתחות מוטורית והתפתחות רגשית. המגע משולב בכל הטיפול בתינוק – כשאחנו מרימים אותו להאכלה, החלפת חיתול, באמבטיה ועוד. מגע עוטף  מסייע בהרגעת התינוק, עוזר לו להירדם ולישון טוב יותר, תורם להתפתחות הנוירולוגית שלו ואף מחזק את המערכת החיסונית.
מה כדאי לעשות – חבקו את התינוק, לפני ואחרי אמבטיה ניתן לעסות את גופו עם שמנים, הרגיעו אותו כשהוא בוכה בעזרת מגע וליטופים.

חיבוקים – לחיבוק שלך יש כוח 


אם כבר מגע אז כדאי לדעת שחיבוקים הם המגע המשמעותי ביותר בין הורה לתינוק. חוקרים גילו כי כאשר חיבוק נמשך 20 שניות ומעלה, יש לו השפעה עמוקה על הגוף ועל הנפש. מחקרים מדעיים הוכיחו כי בעת מגע מתרחשים במחובק השינויים הבאים:
•מתגברת הפעילות של מערכת העצבים המרכזית
•מערכת החיסון מתחזקת
•המוח מפריש אל תוך הדם את ההורמון אוקסיטוצין, הורמון האהבה, אשר גורם להרגשה טובה.
להורים מומלץ לחבק את ילדיהם ככל האפשר, הדבר יעזור להם להתפתח טוב יותר מבחינה שכלית רגשית ופיזית. 
מה כדאי לעשות – חבקו את התינוק חיבוקים ארוכים.

דיבור – לקשקש עם הבייבי מהרגע הראשון


אנחנו נוטים לדבר לתינוקות בקול ילדי ותינוקי ולהשמיע להם מילים מצחיקות בקול מצחיק. אם זה מביך אתכם תדעו שאתם לא לבד, והורים רבים בכל העולם מדברים עם התינוקות שלהם בקולי ילדותי. מחקרים מראים שהקול הזה עוזר לתינוק להקשיב לכם. 
מה כדאי לעשות – לא משנה איך תבחרו לדבר עם הבייבי, חשוב שתתחילו לדבר אליו כבר מרגע הלידה. חשוב לדבר עם תינוקות ופעוטות כדי לבנות את מיומנויות השפה והתקשורת שלהם. ככל שנדבר אליהם יותר כך הם יספגו כמות מילים גדולה ויותר מזה זה יעזור לקשר שלכם איתם.

חיוכים


סביר להניח שמבט בתינוק שלכם יגרום לכם לחייך מהר, אבל לתינוק לוקח כחודש וחצי עד שתראו חיוך רצוני ממנו בחזרה אליכם. בהתחלה החיוכים של התינוק לא רצוניים ואפילו נראה אותו מחייך מתוך שינה. ככל שנחייך לתינוק יותר נראה שהוא מחזיק לנו בחיוכים המתוקים והממיסים שלו. 
מה כדאי לעשות - תחייכו כל הזמן, זה ישפיע על הקשר שלכם ועל מצב הרוח שלכם ושל הבייבי.

שירים


אולי אתם לא הזמרים הכי טובים שיש ואולי לא יבחרו בכם לשיר ב"זמר במסכה", אבל הבייבי שלכם יאהב כל שיר שתשירו לו, גם אם תזייפו. שירים הם דרך תקשורת ליצירת קשר, המוזיקה והשירים, יכולים לעזור לקשר. מחקרים הראו שתינוקות מקשיבים יותר לשירה של אמהות לעומת לדיבור. גם לאמהות יש השפעה חיובית בעקבות שירה - אמהות חשו קרבה רגשית גדולה יותר אל התינוק במהלך סדנת השירה, גם רמות הורמון הקורטיזול (הסטרס) ירדו בעקבות שירה לתינוקות.
מה כדאי לעשות – כדאי פשוט לשיר שירים שאתם אוהבים. לא משנה אם מדובר בשירי ילדים או שירים למבוגרים. הכל הולך והקהל שלכם – התינוק שלכם, יאהב הכל.
 

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה